Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 21.03.2011.

14:43

"L'Ekip": Tenis ima novog gazdu?

Francuski sportski dnevnik "L'Ekip" ocenio je danas da će najbolji srpski teniser Novak Djoković, po svemu sudeći, uskoro postati novi "gazda svetskog tenisa".

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

"Teško je u ovom trenutku reći da li je 'Džoker' već preuzeo potpunu kontrolu u svetskom tenisu, s obzirom da se sezona tek zahuktava, ali je činjenica da je srpski teniser nepobodjen u 18 mečeva, koliko je odigrao ove sezone", kaze se u komentaru francuskog sportskog lista.

"L'Ekip" dalje navodi da Djoković nikada do sada nije plenio takvim samopouzdanjem, kojim je protutnjao kroz ATP turnir na Indijan Velsu, na kojem je u polufinalu prvo porazio Rodžera Federera, da bi u finalu na sličan način savladao Rafaela Nadala.

Francuski list podseća da je Djoković, računajući uspeh u finalu Dejvis kupa protiv Francuske u decembru, do sada zabeležio 20 uzastopnih pobeda, odnosno osvojio tri titule - u Melburnu, Dubaiju i Indijan Velsu.

"L'Ekip" podseća da je Djoković za samo tri meseca "vezao" tri pobede nad Rodžerom Federerom, a da je na svetskoj ATP listi danas preuzeo njegovo drugo mesto, iza vodećeg Nadala.

"Nadal pred sobom ima seriju turnira na kojima će braniti veliki broj bodova - Monte Karlo, Rim, Madrid, Rolan Garos i Vimbldon. S druge strane, Djoković ni na jednom od pomenutih turnira nije igrao u finalu", podseća "L'Ekip".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu